lauantai 24. syyskuuta 2011

Kurpitsalyhty ja kurpitsakeittoa


Tänään sain kaupassa inspiraation kun näin kurpitsan.
Pitäähän sitä nyt tännekin saada jotakin jutun juurta.
Siitä sitten vaan kaivertamaan kurpitsaa heti kun päästiin kotiin.
Tiesitkö muuten että kurpitsa on sisältä ontto ja että kurpitsa on vaaleaa, muuttuu kurpitsan keltaiseksi vasta keitettäessä. Fileerausveitsellä sain hyvin tarkasti leikkattua reiät. Lusikalla kaivoin sisältä pehmeät osat ja siemenet pois. Sisällä oli aika paljon siemeniä, jotka kuivaan kiertoilmauunissa. Simenet on hyviä salaatissa ja erittäin terveellisiä. Ne vaan joutuu kuorimaan ja se on aika työlästä.



Kurpitsakeitto:
- Tuoretta kurpitsaa
- Kookoskermaa
- Kasvisliemikuutio
- Herbimare yrttisuolaa
- Kermaa tai ranskankermaa
- Sitruunaa
- Tuoretta chiliä

Keitto soseutetaan sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoillaan tuoreen patongin kera.
Oheisen ohjeen mukaan tein ihan itse soveltamalla ja tuli paljon kehuja. Sopii hyvin myös kasvissyöjille. Toinen vieraistamme sattuikin olemaan kasvissyöjä.
Ylläolevasta kurpitsasta leikkaamistani osista sain kurpitsakeiton alkupalaksi viidelle henkilölle.
-

6 kommenttia:

P kirjoitti...

Upea lyhty!! Nyt ihan alkaa jo sormet syyhyämään ja pakko on kohta päästä itsekin tuollaisia väsäämään :)

Mistä kaupasta löysit kurpitsan? Itse en ole koskaan nähnyt kaupassa, kerran yhden kappaleen torilla. Oliko arvokaskin ostos?

Anonyymi kirjoitti...

Onpas kivan näköinen lyhty! Pitäisiköhän ostaa kurpitsa...

Anonyymi kirjoitti...

Prisman vihannesosastolta löytyi. Olisko ollut 2,60 e kilohinta. Tälle siis hintaa kertyi melkein 15 euroa... Aika tyyris keitto siis oli.
-Mardu-

Anonyymi kirjoitti...

Mutta pääsipä siinä innostuksen puuskassa huolestuttava työstressikin unohtumaan :)
Joten oli se sen arvoista, välillä pitää saada ihan jotain muuta ajateltavaa.
Yleensä stressiin auttaa myös kun pääsee puutarhaa kuoputtamaan.
- Mardu-

Anonyymi kirjoitti...

Siemenien kuivaaminen ei ollut kovin hyvä idea. Niitä ei saa enää sen jälkeen kuorittua. Parhaiten ne sai kuorittua, kun ihan hetkisen kuivasin niitä sen verran että liukkaus poistui.
Mutta maukkaita ne siemenet on, niitä ei kannata heittää pois.
- Mardu -

jl kirjoitti...

Miten tohon uusimpaan tekstiin (toivottomuudesta) pääsee kommentoimaan? Mun silmät ei nää kommenttinappia... Mutta toivottomuudesta sen verran, että siltähän se välillä tuntuu. Sit kun katsoo taaksepäin niin tajuaa, että sitä ja tätä on tapahtunut siinä ja tässä ajassa. Ja yleensä se sitä ja tätä on oikeasti aika paljon... :)

Mä oon muuten kyllä syönyt kurpitsansiemeniä kuorineen... kuitua?